donderdag 19 april 2018

Colofon

De maagd en de neger
Geschreven door Judith Vanistendael 44 jaar.
Het is het eerste deel van een tweeluik dat gebaseerd is op een kortverhaal van haar vader.
De maagd en de neger of ook wel bekend als papa en Sofie is de voorganger van het tweede deel ‘Leentje en Sofie’.
Uitgegevn door ‘Oog & blik - de harmonie’.

Leeservaring strip

Welkom terug allemaal,

Een aantal weken geleden heb ik de strip ‘De maagd en de neger’ gelezen. Dit was voor een opdracht van Nederlands. Deze strip sprak me al enorm aan toen ik nog maar de achterflap gelezen had. Het gaat namelijk over een zeer actureel onderwerp van deze tijd. Het is een zwart-wit strip maar dat vind ik zeker geen nadeel. Alle gebeurtenissen worden duidelijk weergegeven in verschillende orentjes waardoor het ene mooi verhaal wordt.

Het lettertype was niet zoals gewoonlijk getypt maar eerder met de hand geschreven waardoor het nog persoonlijker werd maar soms ook wel een beetje moeilijk leesbaar. Deze strip is deel 1 van een tweeluikige uitbreiding van een kortverhaal. Ik zou namelijk graag nog wel het tweede deel lezen omdat ik ook wel benieuwd ben of het echt een vervolg erop is of meer een znders oort verhaal met dezelfde personages.

Ik raad de strip zeker aan om te lezen omdat je deze gebeurtenissen zeker kan herkennen in het dagdagelijkse leven waardoor het nog vlotter leest. Het is niet al te dik.
Het taalgebruik is zeker makkelijk te verstaan omdat er niet al te moeilijke woorden worden gebruik.

Hopelijk hebben jullie ook zoveel plezier bij het lezen van deze strip.

Epiloog

Boeken kunnen zeer leerrijk zijn maar een film of een serie krijgt toch mijn voorkeur. Ik zit nu eenmaal nog op school en daar verzinnen...