maandag 17 juni 2019

Epiloog


Boeken kunnen zeer leerrijk zijn maar een film of een serie krijgt toch mijn voorkeur.
Ik zit nu eenmaal nog op school en daar verzinnen ze graag opdrachten waarbij je een boek moet lezen. Het gaat van een boekbespreking in de klas tot het maken van een zo professioneel mogelijke trailer. Soms kan je vrij kiezen welk boek je kan lezen, dan ga ik eerder voor een biografie of weer een waargebeurd verhaal uit WO2.
In de lagere school las ik heel graag boeken, zo van die leuke meisjes boeken. Maar vanaf ik in het middelbaar kwam werd het allemaal wat te serieus en te saai waardoor ik gewoon in slaap viel van het lezen. Vanaf het 4de middelbaar is dit terug gekeerd en vind ik het af en toe wel eens leuk om een goed boek vast te nemen.

Het lezen van een biografie gaat vlot omdat je het leven van deze welbepaalde persoon mee herbeleefd. Ikzelf sport heel veel dus het lezen van een autobiografie van een topatleet geeft me veel tips & tricks om een leven als sportatleet zo goed mogelijk aan te pakken.
‘RAFA, mijn verhaal’ (RafaĆ«l Nadal) was echt adembenemend. Het was interessant om te weten te komen dat hij niet zo een goede jeugd heeft gehad maar toch bleef vechten voor de dingen die hij leuk vond en waar hij meer in wilde bereiken.
 ‘Winnaars hebben een plan’ (Sven Nys) was educatiever omdat er veel meer tips in stonden over hoe het leven als een topsporter het best aan te moeten pakken. Over dit boek heb ik mijn posterpresentatie gedaan in het begin van dit schooljaar.

‘Haar naam was Sarah’ (Tatiana De Rosnay) is het enige boek dat ik zelfs meer dan 1 keer heb gelezen omdat het me echt keer op keer ontroerde. De film heb ik er ook van gezien en ik moet eerlijk zeggen dat ik het boek wel echt beter vond, en dat hoor je me niet vaak zeggen. Het is een waargebeurd verhaal over WO2 dat je echt doet inzien hoe erg deze tijden waren voor de Joden. Ik kon me heel goed inleven in dit verhaal en het was ook de eerste keer dat ik voor een boek of een film een traantje moest wegpinken. Ik kan dus echt met volle overtuiging zeggen dat dit mijn meest favoriete boek is dat ik ooit heb gelezen.

Het boek dat ik nu heb gelezen wijkt dus wel echt af van de vorige boeken. ‘WIJ’ (Elvis Peeters) gaat om een vriendengroepje dat gaat experimenteren met seks en alles wat daar zowat mee te maken heeft. Ze onderzoeken wat de invloed van hun lichaam is op verschillende dingen.
Het is een zeer extreem boek dat blijkbaar wel waargebeurd feiten bevat maar  niet echt in de stijl die ik gewoon ben.
Toch las ik het boek gemakkelijk in 1 keer uit omdat het toch wel verbazingwekkend en grappig was hoe deze jongeren in het leven staan. Ik ben altijd bereid om nieuwe genres te ontdekken maar het liefst van al neem ik toch een non-fictie.

Epiloog

Boeken kunnen zeer leerrijk zijn maar een film of een serie krijgt toch mijn voorkeur. Ik zit nu eenmaal nog op school en daar verzinnen...