donderdag 20 september 2018

4 tips om de leefwereld van een 17-jarige beter te begrijpen



De dingen die je in de cultuur van de jeugd van tegenwoordig allemaal vindt zullen vele volwassen niet bekend in de oren klinken. Een voorbeeld zijn influencers. je zal de app Instagram wel kennen. hierop wordt er gebruik gemaakt van foto's om herinneringen te delen maar er zijn ook mensen met een zeer groot aantal volgers die samenwerken met bedrijven om producten te kunnen promoten. 

Jamie-Lee Six is hier een voorbeeld van. Deze jongedame heeft veel volgers te danken aan haar acteertalenten in onder andere D5r. 
Jamie is namelijk ook een Coca-Cola ambassadrice dat betekent dat ze samenwerkt met Coca-Cola om hen te promoten. 


Afbeeldingsresultaat voor netflixNetflix zal iedereen toch wel al wat bekender in de oren klinken denk ik dan. Het is een website waar je een abonnement op kunt nemen om zo toegang te krijgen tot een hele boel leuke films en series voor alle leeftijden. 

Afbeeldingsresultaat voor snapchatDe vraag die vele ouders zich stellen is 'Wat valt er toch altijd allemaal op die GSM te beleven?'
Het is een vraag die je wellicht al eens hebt gehoord van een ouder. Als jongvolwassene kan ik je hier wel een duidelijk antwoord op geven. Social Media...
Snapchat, Instagram, Facebook&Messenger en Twitter zijn de welbekende apps waar jongeren zich op zullen bevinden als ze op hun GSM bezig zijn. Het zijn apps om in contact te komen met anderen door herinneringen aan de hand van foto's of quotes met elkaar te delen.




Afbeeldingsresultaat voor spotify hitlijstenMuziek is ook iets waar jongeren van houden. Ik hoor je al zeggen 'Maar volwassenen luisteren toch ook naar muziek op de radio.' Dat is inderdaad waar maar het zal gewoon de muziek zijn die dan op de radio komt en ze zullen de teksten meestal niet echt kennen. Wij jongeren kunnen vaak vele songteksten meezingen doordat we zo vaak in aanraking komen met al deze verschillende liedjes door naar de hitlijsten te luisteren op bijvoorbeeld Spotify. Op Spotify vind je een hele bibliotheek aan liedjes van alle genres die je je maar kunt bedenken. Jongeren luisteren meer en meer naar muziek. Op de fiets, de trein of op de bus als ze op weg zijn naar ergens, of onder de douche, op feestjes en vele andere momenten. Muziek is iets waardoor er altijd sfeer en lawaai is, het zorg er wat voor dat je je niet eenzaam of alleen voelt. Het kan je echt in een andere wereld brengen en je meeslepen in de gevoelens die het met zich meebrengt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Epiloog

Boeken kunnen zeer leerrijk zijn maar een film of een serie krijgt toch mijn voorkeur. Ik zit nu eenmaal nog op school en daar verzinnen...